Thuis sporten met deze tips

Nu de sportscholen gesloten zijn, is de motivatie om te sporten ver te zoeken bij veel mensen. Toch is het natuurlijk goed om actief te blijven. Wil je graag thuis aan de slag, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken? Onderstaand vind je een aantal handige tips.

Zorg voor structuur

Als je ervoor kiest om zomaar iets te doen, bestaat de kans dat je minder gemotiveerd bent en makkelijker een training overslaat. Bovendien weet je dan misschien (als beginnende sporter) niet helemaal wat je aan het doen bent, waardoor je minder resultaat boekt. Om die reden is het goed om een schema voor jezelf te maken, waarin je de verschillende spiergroepen over de week verdeeld. Zo weet je zeker dat alles aan bod komt en wat je te wachten staat. 

Wees creatief

Dat de sportscholen dicht zijn, hoeft niet te betekenen dat je niet goed kunt trainen. Je dient soms echter wel creatief te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de eettafel gebruiken om aan op te trekken, of de bank om tricep dips op te doen. Het enige dat je dan nog nodig hebt is eventueel een yogamatje, een comfortabele outfit en natuurlijk je compressiekousen van stoxenergy.com, voor extra ondersteuning.

Muziek mag niet ontbreken

Uiteraard mag de juiste muziek niet ontbreken. Zet jouw favoriete playlist op, of zoek een geschikte uit op Spotify of Soundcloud. Daarnaast zijn ook op YouTube filmpjes (met muziek) te vinden, waarmee jouw motivatie een boost krijgt. Welke muziek je kiest is natuurlijk erg persoonlijk. De één houdt van hiphop tijdens het sporten, terwijl de ander energie krijgt van rockmuziek. 

Vermijd afleiding

Als je thuis sport kan het verleidelijk zijn om tussendoor even op de bank te gaan zitten. Probeer dit echter te voorkomen, anders ben je voordat je het weet zo een half uur verder. Ook is het misschien niet zo’n goed idee om de televisie aan te hebben staan tijdens het sporten (tenzij je er muziek op afspeelt), ook dit kan voor afleiding zorgen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *