Sporten tijdens de lockdown – tips

Nu er weer een lockdown is zijn veel mensen ten einde raad. Waar ze normaal gesproken meerdere keren per week in de sportschool te vinden waren, is het nu opeens niet meer mogelijk om buitenshuis te gaan sporten. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je niet actief kunt zijn. Het gaat misschien wat moeizamer, maar je kunt er zeker aan werken om regelmatig in beweging te zijn. Hieronder vind je wat tips voor sporten tijdens de lockdown.

Leg de lat niet te hoog

Misschien heb je de neiging om de lat nu heel hoog te leggen, omdat je het gevoel hebt dat je nu extra hard moet werken voor hetzelfde resultaat. Toch kan dit je motivatie in de weg zitten. Het is immers ook al goed als je in plaats van (bijvoorbeeld) 5 keer, 3 keer per week sport. Loop je te hard van stapel, dan kun je (ondanks dat je misschien wel steunkousen van Stox draagt) makkelijker een blessure oplopen. Begin dus klein, zodat jij en je lichaam er aan kunnen wennen.

Plan je workouts

Hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk gaat sporten en dat je dit ook blijft doen? Dit wordt een stukje makkelijker als je je workouts in je agenda zet. Maak een planning voor jezelf waarin je precies zet wat je wanneer gaat doen. Op die manier kom je er moeilijker onderuit, mits je natuurlijk regelmatig in je agenda kijkt en/of een notificatie krijgt.

Vergeet je voeding niet

Uiteraard is ook je voeding belangrijk. Je kunt nog zo hard sporten, als je tegelijkertijd niet goed eet dan zul je niet veel resultaat boeken. Kies daarom voor gezonde voeding en eet gevarieerd. Wil je afvallen? Dan zul je minder moeten eten dan je nodig hebt. Dit geldt natuurlijk ook andersom, als je spiermassa wilt opbouwen zul je juist meer moeten gaan eten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *