thuis in shape blijven

De juiste gear om thuis fit te blijven

Door de corona-maatregelen kunnen we al een tijdje niet naar de sportschool. Daardoor moeten we ervoor zorgen dat we thuis fit in shape blijven. Maar hoe doe je dat precies? Veel mensen vinden het lastig om de discipline op te brengen om thuis te sporten, maar thuis sporten kan best leuk zijn. In dit artikel deel ik een aantal tips met je voor zowel krachttraining als cardiotraining. Lees dus gauw verder!

Krachttraining

Je hebt thuis misschien niet alle tools en apparatuur voorhanden die je in de sportschool wel tot je beschikking hebt; tóch is het goed mogelijk om thuis op een gevarieerde manier krachttraining te doen. Oefeningen die je thuis kunt doen om je spieren te trainen zijn onder andere push-ups, crunches, planking en squats. Voor deze oefeningen bestaan bovendien veel variaties.

Om krachttraining leuk te houden en om eerder resultaten te zien, kun je ervoor kiezen om om een halterbank of een krachtstation te kopen. Met bijvoorbeeld een krachtstation kun je je hele lichaam trainen (en dat met één apparaat!). Op de website van Tunturi vind je een uitgebreid aanbod aan goede krachtstations voor jouw home workout!

Cardiotraining

Naast krachttraining is ook cardio-training vanuit huis natuurlijk goed mogelijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een hometrainer of een crosstrainer. Zowel de hometrainer als de crosstrainer zijn uiterst geschikte apparaten om je lichamelijke conditie te verbeteren. Cardiotraining hoeft natuurlijk niet per se met behulp van apparatuur: je kunt er ook voor kiezen om iedere dag naar buiten te gaan om een stukje te wandelen of om hard te lopen!

Op zoek naar meer tips of voor de juiste apparatuur voor bij jou thuis? Kijk dan eens op de website van Tunturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *